Xwebûn Dijital Yayına Geçiyor

Kürtçe haftalık yayın yapan Xwebûn Gazetesi, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nda dijital platformlarda görüntülü yayına başlayacak.

Kürtçe gazete Xwebûn, haftalık olarak yayın hayatına 2019’da başladı ve 2 yıldır kesintisiz olarak yayın hayatını sürdürüyor. Kürtçe’nin Kurmancî ve Kirmançkî lehçeleriyle yayın yapan gazete, bugüne kadar 73 sayı çıkardı. 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nda görüntülü yayına başlayacak olan Xwebûn’da, kadın, kültür sanat, ekonomi, dil, tarih ve podcast alanlarında yeni programlar yer alacak ve dijital platformlarda yayınlanacak.
 
Gazetenin editörlerinden Zeki Erden, Kürt Dil Bayramı’nda geçecekleri yeni platform çalışmalarını anlatarak, Xwebûn’un takip edilmesini istedi.
 
DİL BAYRAMI’NDA YENİ YAYIN 
 
Erden, sadece yazılı yayın hayatının günümüz koşullarında yetersiz olduğunu belirterek, “Evet, yazıyla güzel ifade ediyoruz ama yeterli değil. Halkımız ve Kürdistan için daha iyi çalışmalarımız olmalı. Zaten yayın hayatımıza başladığımızda da böyle bir düşüncemiz vardı. 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’nda da bu düşüncemizi gerçekleştireceğiz ve bütün dijital platformlarda yeni yayın hayatımıza başlayacağız” dedi.
 
YENİ PROGRAMLAR
 
Mevcut bütün yayınların dijitalde ilerlediğini söyleyen Erden, “Biz dijitale geçmede geç kaldık. İlk başta biraz mütevazı başlayalım dedik. Yeni çalışmalarımızda, kadın alanında “Civana Jinan”; kültür ve sanatta “Bêjing”; ekonomide “Piyase” programlarımız olacak. Bunların yanında Kürtçe ve Kürdistan tarihi dersleri olacak. Zaten var olan podcastlerimizde de yeniliğe gideceğiz. Haftada 3-4 programı dijital platformlarımızda yayınlamayı düşünüyoruz” diyerek, yeni çalışmalarını anlattı
 
‘DAYANIŞMA BEKLİYORUZ’
 
Yazılı-baskılı yayına da haftalık olarak devam edeceklerini sözlerine ekleyen Erdem, “Dijital medyaya ağırlığımızı vereceğiz. Kürt medyasının bizi takip etmesini istiyoruz ve bizim görünürlüğümüzü arttırmak için dayanışma çağrısında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Mezopotamya Ajans 

14 May 2021 - 09:16 Diyarbakir/ Yenişehir- Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Hbr Çaldıran Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Hbr Çaldıran hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Hbr Çaldıran editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Hbr Çaldıran değil haberi geçen ajanstır.